Ora si Data
Flash News
Cei trei ziaristi romani rapiti in Irak au fost eliberati!
22 mai 2005
Meniul Principal
Home
Stiri
Link-uri Utile
Contact
Cauta
Alte Articole
Administrator
Arhiva
Curs Valutar
31 Mai 2005
Curs Valutar Euro Leu   36197 lei
 0.069% creste
Curs Valutar Dolar Leu   28916 lei
 0.208% creste
Vremea
Braila21°C
Brasov24°C
Bucuresti28°C
Constanta24°C
Iasi22°C
Timisoara23°C
Anunt
Site-ul BEST NEWS se pregateste pt o schimbare de design!Vom revenii la inceputul lunii IULIE cu noua infatisare , noi optiuni si stiri proaspte cum v-am obisnuit. Pentru orice informatii nu ezitati sa ne scrieti la Mytzaned@yahoo.com

                                                    Echipa Best News

Atacati cu icoane PDF Tipareste E-mail

Prima parada gay din Romania a incins spiritele

Ieri, cu ocazia primei parade gay organizate in Romania au avut loc si incidente. Un grup de circa 50 de persoane, membri ai Forumului „Noua Dreapta”, au scandat lozinci anti-homosexuale si doar interventia rapida a Jandarmeriei a facut ca totul sa nu se sfirseasca cu o bataie in toata regula. In timp ce militantii gay au arbora celebrele steaguri multicolore, esarfe si indemnuri la libertate sexuala si nediscriminare, membrii „Noii Drepte”, condusi de liderul Tudor Ionescu, au venit „inarmati” cu icoane si pancarde cu sloganuri anti-gay. Punctul culminant al marsului a avut loc in jurul orei 18.50 in zona Marasesti, unde cele doua tabere au fost pe punctul de a se incaiera....

Trei baieti cu palarii de carnaval inspectau ieri, pe la 16.30, Piata Unirii. Usor de observat ca erau straini dupa vestimentatie si dupa felul dezinvolt in care se tineau din cind in cind de miini. Unul dintre ei avea un mic steag al Olandei, tara in care homosexualii se bucura de multa vreme de drepturi depline.
Agitatia a inceput pe la 17.30. In jurul fintinilor arteziene era o aglomeratie nefireasca pentru o dupa-amiaza de simbata. Marius, impreuna cu doua colege de liceu, cauta „petrecerea”. „Am auzit ca va fi o parada a homosexualilor. Eu am venit sa le vad pe fete”, a spus el, dupa care si-a continuat cercetarile. Un grup de patru baieti, toti cu tricouri portocalii si cu cite un lantisor la git, se uitau nedumeriti de jur imprejur. Doi dintre ei venisera tocmai din Tirgu-Mures. Istvan, 31 de ani, era entuziasmat. „Am fost in Italia si in Ungaria la parade gay”, a inceput el. „Acolo insa e o petrecere generalizata. Dureaza cite trei zile. Aici ne vor trimite acasa dupa mai putin de o ora”. Nichita, de 37 de ani, si-a inceput povestea precizind ca este „transsexual si ca urmeaza un tratament hormonal”. Era foarte incintat ca „incepe sa fie si pe la noi ca afara”.

O piata plina de curcubee

Florin Buhuceanu, presedintele Asociatiei Accept, la ora 17.50 era in priza. „A aparut cineva care pretindea ca e de la Accept si dirijeaza oamenii spre Piata Universitatii”, a spus el in timp ce dadea o multime de telefoane incercind sa elimine confuzia.
La sase fix, cinci travestiti au descins in Piata. Din momentul in care au atins cu tocurile pantofilor asfaltul, fotografii au navalit pe ei. Cei cinci erau imbracati in fuste, mai mult sau mai putin scurte, si se vedea dupa minele pe care le afisau ca au asteptat acest moment de prea multa vreme. Luci si Dana venisera special din Brasov pentru a participa la mars. „Vrem sa nu se mai repete persecutiile pe care a trebuit sa le suportam pe vremea lui Ceausescu!”, a strigat Luci in timp ce ii oferea unui fotograf un semiprofil prietenos. Euclepsia purta un costum stilizat de calugarita in care se zbenguia binedispus de la un grup la altul. Piata era plina de curcubee (simbol consacrat al culturii gay - n.r.), de esarfe si peruci.
La ora 18.30, participantii au traversat podul de peste Dimbovita intr-o liniste destul de nefireasca pentru acest gen de evenimente. In fruntea coloanei erau pancarte cu sloganurile oficiale ale „Gay Fest”-ului: „Nimeni nu stie ca sint gay”, „Fara prejudecati, iubesc pe cine vreau” si „Out and Proud”. Efective consistente de jandarmi se aflau de o parte si de alta a cortegiului, avind grija sa nu se intimple nici un incident nedorit.

„Nu vrem sa fim  neam de poponari”

Totul a decurs normal, pina cind parada a intrat pe bulevardul Dimitrie Cantemir. La ora 18.40, in zona Marasesti apar incidentele dintre manifestanti si cei aflati pe margine. „Nu vrem sa fim un neam de poponari”, „Rusine sa va fie” au strigat un circa 50 de persoane, majoritatea membri  ai Forumului „Noua Dreapta”, condusi de liderul Tudor Ionescu.  Unii dintre ei aveau icoane in miini, altii agitau steaguri negre cu crucea celtica. Acestia au inceput sa loveasca in manifestanti cu pancartele „Nu homosexualitatii” si icoanele. Dupa ce jandarmii i-au dispersat, au plecat cintind „Hristos a inviat!”
Incidentele au reaparut in zona Tineretului, in jurul orei 18.50. Alti tineri au s-au indreptat catre manifestanti, dar jandarmii au fost mai prompti. La ora 19.10, marsul a fost incheiat. „Va multumim pentru participare. Va rugam plecati spre case”, a anuntat un jandarm prin statie.

Marsul Conservatorilor, deturnat

Cu doar citeva ore inainte de prima Parada a Homosexualilor din Romania, Partidul Conservator a organizat un mars pentru sustinerea valorilor traditionale, a familiei si a credintei. Initiativa partidului lui Dan Voiculescu s-a bucurat insa de intariri neasteptate, conservatorilor alaturindu-li-se unui grup de manifestanti anti-gay, condusi de un preot, care s-a prezentat drept consilier la Patriarhie. Referitor la faptul ca actiunea conservatorilor si parada gay au avut loc in aceeasi zi, ea a sustinut ca PC isi anuntase de citeva zile  manifestarea, nestiind, la acel moment, ca va fi o coincidenta cu parada gay sau daca organizatorii acesteia vor primi aprobare. (Alexandra Diaconu)

Polls
Parerea ta despre acest site ....
  
Statistics
Membrii: 2
Stiri: 74
Linkuri: 2
Vizitatori: 46481
Utilizatori Online
Avem 1 guest online

Ultima actualizare : 30 Mai 2005 ora 6:16 AM
Copyright © Best News 2005